Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
5
av
2
röster
Krämig pumpasoppa
En krämig pumpasoppa med massor av smak och härlig färg. Billig och god höstmat. Testa att använda olika sorters pumpor och hitta din favorit.
Förberedelser
10
minuter
minuter
Active Time
25
minuter
minuter
Total tid
35
minuter
minuter
Måltid:
Lättlagat, Lunch, Middagstips, Soppa, Vegetariskt
Yield:
4
Author:
Lari Salminen
Materials
500
g
pumpa, skalad och urkärnad
40
g
schalottenlök
5
g
vitlök (cirka 2 klyftor)
5
dl
vatten
3
dl
grädde
2
tsk
örtsalt (cirkamått)
nymalen svartpeppar
100
g
smör
Lite pressad citron (kan uteslutas)
Instruktioner
Skär pumpan i bitar (3x3 cm). Skär ner lök och vitlök i mindre bitar.
Fräs grönsakerna i 1/3 av smöret tills det börjar bli lite mjukt.
Slå på vatten och hälften av örtsaltet. Låt sjuda i cirka 15 minuter tills det att pumpan är mjuk.
Häll i grädden och återstående smör och mixa med mixer eller stavmixer till en slät soppa.
Ställ på spisen igen och låt puttra några minuter till. Eventuellt behöver du späda ut soppan med lite mer vatten för att få rätt konsistens.
Smaka av med örtsalt och peppar.
Runda av med en liten skvätt nypressad citron för att få lite syra precis innan servering.
Servera med t ex en nybakad
bagel
.