Blomkål- och broccolimos
Skapat:
10 mars, 2020
Senast ändrat:
21 oktober, 2024

1
Blomkål- och broccolimos är
ett tillbehör som jag gör otroligt ofta. Det funkar till det mesta
egentligen.
Framförallt så tycker jag om det till korv, eller till fisk.
Om du bara vill göra på antingen blomkål eller broccoli, så funkar ju det
med. Jag tycker att det blir en fin blandning av de två.
Äter man liberalt så kan man slänga i en liten bit palsternacka
med, det ger en riktigt fin smak.
Total tid:
20 minuter
Servings: 3
Ingredienser
Instruktioner
- Skär ner blomkålen och broccolin i lagom stora bitar. Tänk på att koktiden är lite längre på blomkålen, så skär den gärna i lite mindre bitar. Lägg ner i en kastrull och fyll på med vatten. Koka upp och låt koka tills grönsakerna är mjuka.
- Häll av vattnet. Lägg i smöret och mixa ihop med antingen stavmixer eller i en matberedare. Ju längre du mixar, desto slätare blir det.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!