Blomkålsmos med västerbottenost
Skapat:
15 mars, 2016
Senast ändrat:
1 april, 2024

4
Innehåll
Blomkål kan man variera på otaliga sätt. Det här är ett sätt att göra, nämligen ett blomkålsmos med västerbottenost.
Ett otroligt gott tillbehör som fungerar till det mesta.
Äter du LCHF/lowcarb så är blomkålsmos ett jättebra alternativ till potatismos.
Total tid:
30 minuter
Servings: 2
Ingredienser
- 300 g blomkål
- 2 dl grädde 40%
- 1,5 dl västerbottensost (riven)
- 1 msk färsk gräslök, hackad
- 30 g smör
Instruktioner
- Skär ner blomkålen i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull.
- Mixa ihop blomkålen tillsammans med smöret med en mixerstav till en fin puré.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Väldigt gott mos