Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Inlagd gurka

4 av 3 röster
Skapat: 13 september, 2023
Senast ändrat: 1 april, 2024
Inlagd gurka

Inlagd gurka är ju fantastiskt gott, men normalt sett så är det massor av socker i diverse olika recept.
Men, i mitt recept så får du en inlagd gurka utan socker. Jag har istället använt mig av sötning i form av Nick’s Use Like Sugar.

Resultatet är precis lika gott!

Detta receptet är inspirerat av den inlagda gurkan “Goda vänners gurka”, men jag har valt att sätta min egen lilla twist på det.

Vilken typ av gurka du ska använda är helt upp till dig. Jag har gjort den både med vanlig slanggurka och även med inläggningsgurka, typ Västeråsgurka och det funkar lika bra med båda.

Gällande mängden sötning, så är det helt och hållet en smaksak. Jag har dragit ner mängden rätt rejält om man ser till originalreceptet, men om du ändå vill minska ner det ytterligare så kan du absolut göra det. Men, tanken är att det ska vara en sötsyrlig gurka.

Jag hoppas att ni kommer tycka om denna!

Total tid: 15 minuter
Servings: 10
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Lag

Instruktioner

  • Skölj gurkan och skiva den så tunt som du vill. Jag använde mig av en mandolin och körde på 4 mm tjocka skivor. Men, det funkar lika bra att göra både tjockare eller tunnare. En matberedare är toppen att använda om du ska göra stora mängder, annars så går det även att använda osthyveln eller en kniv om du är lite flink.
    En mandolin som skivar gurka i en blå skål med skivor av gurka.
  • Varva alla ingredienser i en stor burk (inte det som tillhör lagen). Det är inte supernoga att det blir blandat för man kan blanda allt efter att lagen har hällts på.
    Glasburk med skivade gurkor och senapsfrön inlagda i en vätska.
  • Koka nu upp lagen. Den behöver bara koka tills det att salt och sötning har lösts upp helt.
  • Häll den varma lagen över gurkan och blanda runt lite med en sked eller gaffel.
    Glasburk med skivor av inlagd gurka, lök och kryddor i en klar vätska.
  • Stäng locket och låt gurkan stå framme och svalna. Ställ sedan in den i kylen.
  • Redan nästa dag kan du äta av gurkan, men smakerna blir bara bättre med tiden!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

2 responses to “Inlagd gurka”

4 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.