Inlagd gurka

Inlagd gurka är ju fantastiskt gott, men normalt sett
så är det massor av socker i diverse olika recept.
Men, i mitt recept så får du en inlagd gurka utan socker. Jag har istället använt mig
av sötning i form av Nick’s Use Like Sugar.
Resultatet är precis lika gott!
Detta receptet är inspirerat av den inlagda gurkan “Goda vänners gurka”, men jag har valt att sätta min egen lilla twist på det.
Vilken typ av gurka du ska använda är helt upp till dig. Jag har gjort den både med vanlig slanggurka och även med inläggningsgurka, typ Västeråsgurka och det funkar lika bra med båda.
Gällande mängden sötning, så är det helt och hållet en smaksak. Jag har dragit ner mängden rätt rejält om man ser till originalreceptet, men om du ändå vill minska ner det ytterligare så kan du absolut göra det. Men, tanken är att det ska vara en sötsyrlig gurka.
Jag hoppas att ni kommer tycka om denna!
Ingredienser
- 1 kg Färsk gurka
- 50 g Gul lök, finhackad
- 3 st Vitlöksklyftor, hackade
- 1 msk Gula senapsfrön
- 2 msk Dillfrön
- 2 st Lagerblad
Lag
- 2 dl Ättiksprit
- 3 dl Vatten
- 3 dl Sötning
- 2 msk salt
Instruktioner
- Skölj gurkan och skiva den så tunt som du vill. Jag använde mig av en mandolin och körde på 4 mm tjocka skivor. Men, det funkar lika bra att göra både tjockare eller tunnare. En matberedare är toppen att använda om du ska göra stora mängder, annars så går det även att använda osthyveln eller en kniv om du är lite flink.
- Varva alla ingredienser i en stor burk (inte det som tillhör lagen). Det är inte supernoga att det blir blandat för man kan blanda allt efter att lagen har hällts på.
- Häll den varma lagen över gurkan och blanda runt lite med en sked eller gaffel.
- Stäng locket och låt gurkan stå framme och svalna. Ställ sedan in den i kylen.
- Redan nästa dag kan du äta av gurkan, men smakerna blir bara bättre med tiden!
Hur länge håller sig gurkan på burk
Hur länge håller sig gurkan på burk