
Kycklinggryta med smak av vitlök och ingefära
Kycklinggryta med smak av vitlök och ingefära är en superenkel gryta som jag har gjort många gånger. Den funkar precis lika bra med fläskfilé om man vill det, eller om man vill hålla det lite billigare, benfri kotlett, men då behöver den puttra lite längre. Det är en rätt så smakstark gryta, men smaker som...
Kycklinggryta med smak av vitlök och ingefära är en superenkel gryta som jag har gjort många gånger. Den funkar precis lika bra med fläskfilé om man vill det, eller om man vill hålla det lite billigare, benfri kotlett, men då behöver den puttra lite längre.
Det är en rätt så smakstark gryta, men smaker som ändå funkar riktigt fint ihop.
Ingredienser
- 1 kg Benfri kyckling
- 2 Gula lökar
- 10 Vitlöksklyftor (en stor vitlök)
- 0,5 dl Malen ingefära
- 2 msk Kycklingfond (koncentrerad)
- 5 dl Grädde
- 2 dl Smetana
- Örtsalt
- nymalen svartpeppar
- Olivolja till stekning
Instruktioner
- Skär kycklingen i större bitar. Skiva löken. Riv/hacka vitlöken.
- Bryn kycklingen i en stor stekpanna. Låt löken fräsa med lite. Salta och peppra.
- Tillsätt vitlök och ingefära. Fräs ihop allt en stund.
- Låt allt stå och puttra i 15-20 minuter tills det har fått en lagom simmig konsistens.