
Rabarberkompott
Rabarber är ju så otroligt gott och här är ett LCHF-recept på en rabarberkompott som är riktigt god. Funkar att äta som den är eller ha den till pannkakor eller i lite turkisk yoghurt. Jag har valt att inte koka all rabarber samtidigt utan koka lite först och sen tillsätta det sista. Detta gör jag...
Rabarber är ju så otroligt gott och här är ett LCHF-recept på en rabarberkompott som är riktigt god. Funkar att äta som den är eller ha den till pannkakor eller i lite turkisk yoghurt.
Jag har valt att inte koka all rabarber samtidigt utan koka lite först och sen tillsätta det sista. Detta gör jag för att få lite bitar i kompotten med.
Vill du ha en mer slät kompott så kokar du alla rabarber på en och samma gång.
Ingredienser
- 500 g rabarber
- 3 msk sötning
- 2 dl vatten
- 0,5 st vaniljstång
Instruktioner
- Skölj och skär rabarbern i 1 cm stora bitar. Lägg 300 gram av dem i en kastrull.
- Skär vaniljstången på mitten längs med och skrapa ur de fina svarta fröerna och lägg ner i kastrullen. Lägg även ner själva stången.
- Tillsätt vatten och sötning och koka upp
- Låt koka cirka fem minuter och rör om lite då och då.
- Tillsätt de kvarvarande rabarberna och låt koka i ytterligare 10 minuter eller tills du har den konsistens du önskar.
- Häll upp i en förvaringsburk och låt svalna.