Sannas LCHF-limpa

Rating: 6.6/10. Av 113 röster.
Please wait...
Ingredienser
1 nypa
Salt
2 msk
Fiberhusk
2 1/2 dl
Pofiber
2 dl
Grädde 40%
3 msk
Sötning
8 st
Ägg
2 tsk
Bakpulver
Information
Förberedelsetid
10 min
Tillagningstid
55 min
Svårighetsgrad
lätt
Portioner
10 pers
Måltid
Mellanmål
Skrivet av
Skrivet
Sannas LCHF-limpa

Sanna som är en inbiten LCHF:are skickade det här receptet på LCHF-limpa till mig och berättade att det är hennes favoritbröd just nu och då är det givet att det skall läggas upp på LCHF-arkivet.

Tydligen skall det påminna lite om gammal hederlig fillimpa, vilket låter helt sagolikt. Jag måste verkligen testa det på mina barn.

Cirka 17 g kolhydrater på hela brödet.

När det gäller sötningen så skall det vara samma mängd som motsvarar 3 msk socker. Olika sötningsmedel har olika mycket koncentration av sötma.

Recept: Sanna Eriksson
Bild: Susanne Larsson

Tyckte du att detta var ett bra LCHF-recept? Betygsätt det gärna då ...
Instruktioner
  1. Vispa ihop samtliga ingredienser med elvisp.
  2. Ta en avlång brödform och klä den med bakplåtspapper. Häll i smeten i den.
  3. Ställ in i ugnen på 175 grader (varmluft) eller 190 grader vanlig ugn. Grädda i cirka 35 minuter. Stäng av ugnen och låt brödet stå kvar på eftervärme i cirka 20 minuter.
  4. Ta ut brödet och stjälp upp det på ett galler och låt svalna under handduk.

16 kommentarer

  1. Tottemaja skrev oktober 1, 2017 Svara

    Mycket saftig och god limpa. Enkel att göra. Tack för receptet!

  2. Madelene skrev oktober 3, 2017 Svara

    Heeeelt fantastiskt LCHF-bröd!
    Rysligt gott med ett redigt lager smör på!
    Räcker länge gör det också.
    Jag kommer nog aldrig att baka något annat bröd än detta!

  3. nisse skrev oktober 10, 2017 Svara

    Det bästa lchf-bröd jag bakat.

  4. Frida skrev oktober 13, 2017 Svara

    Jag lade till 1 msk brödkryddor och tog 1/2 msk mindre av både sötning och husk. Det blev så väldans gott!

  5. Marie Tell skrev oktober 15, 2017 Svara

    Riktigt god överraskande lik vanlig limpa! Bra jobbat!

  6. Sofia skrev november 5, 2017 Svara

    Jättegott men jag tog hälften av sötningen tror egentligen inte men behöver något alls. Hackade valnötter och 1 msk chia fick åka ner, mums, Blev exakt 17 skivor som gick in i frysen, 1 kollis per skiva ca.

  7. Thomas Bäcklund skrev november 22, 2017 Svara

    Vad ska man grädda denna i alltså? För form alltså.

    Allt jag har är en avlång grej för sockerkaka

    1. Yvonne skrev december 1, 2017 Svara

      Det blir säkert jättebra med den formen 🙂

    2. Sanna skrev januari 20, 2018 Svara

      Det funkar utmärkt. Min form är 1,5 liter stor.

  8. FiskenSvea skrev november 29, 2017 Svara

    Med 1 msk kummin, 1 msk fänkål, 1 msk pomerans och ½ msk anis blev det en riktig jullimpa!!

  9. Susanne skrev januari 4, 2018 Svara

    Jag gjorde 1,5 sats in en avlång sockerkaksform. Ingen sötning men tillsatte lite linfrö och anis och fänkål. Jättegott! Skar i tunna, tunna skivor, 5-6 mm så det blir många skivor av en limpa!

  10. Sandra skrev januari 6, 2018 Svara

    Vad för sötning ska man använda?

    1. Ingegärd skrev januari 10, 2018 Svara

      Godare utan sötning men gärna brödkryddor .

  11. Sanna skrev januari 20, 2018 Svara

    Som sötning använder jag personligen ica sötströ. Jag har i princip alltid kardemumma i min, älskar kardemumma! Ibland har jag även i brödkryddor.
    Man kan ändra och experimentera med receptet lite hur man vill, frön i och/ eller frön på, byta hälften av pofibret mot fibrex, ta bort sötning, öka sötning, byta hälften av grädden mot lightmust och ta vörtkrydda, tillsätta pepparkakskrydda och lingon…
    Jag använder brödform i storlek 1,5 liter.

    Öka sötning med 1 msk + 2 msk kardemumma i muffinsformar och vips så har du en muffins som passar att göra semla på enligt någon som testade det, 12 stycken blev det visst.

    Ja det är enbart fantasin som sätter gränser.
    Kul att så många gillat mitt recept!

    1. Satu skrev januari 22, 2018 Svara

      Hur mycket kardemumma använder du?

  12. Helena skrev mars 9, 2018 Svara

    Blir denna limpan så där ”fuktig ” blöt som en del lchf bröd blir ?

Kommentera

För din vetskap: Använd en god ton i kommentarerna. Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer om de anses stötande eller elaka.

Din e-postadress kommer inte att visas. Fält markerade med * måste anges.

*
*