Sannas LCHF-limpa

Sannas LCHF-limpa 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Sanna som är en inbiten LCHF:are skickade det här receptet på LCHF-limpa till mig och berättade att det är hennes favoritbröd just nu och då är det givet att det skall läggas upp på LCHF-arkivet.

Tydligen skall det påminna lite om gammal hederlig fillimpa, vilket låter helt sagolikt. Jag måste verkligen testa det på mina barn.

Cirka 17 g kolhydrater på hela brödet.

När det gäller sötningen så skall det vara samma mängd som motsvarar 3 msk socker. Olika sötningsmedel har olika mycket koncentration av sötma.

Recept: Sanna Eriksson
Bild: Susanne Larsson

DelaTweetSparaDelaBigOven

Sannas limpa - LCHF

Mängd10 Portioner
Förberedelse10 minTillagning55 minTotalt1 tim 5 min

Ingredienser

 1 nypa salt
 2,5 dl pofiber
 2 dl grädde 40%
 3 msk sötning
 8 st ägg

Gör så här:

1

Vispa ihop samtliga ingredienser med elvisp.

3

Ta en avlång brödform och klä den med bakplåtspapper. Häll i smeten i den.

5

Ställ in i ugnen på 175 grader (varmluft) eller 190 grader vanlig ugn. Grädda i cirka 35 minuter. Stäng av ugnen och låt brödet stå kvar på eftervärme i cirka 20 minuter.

7

Ta ut brödet och stjälp upp det på ett galler och låt svalna under handduk.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 1 nypa salt
 2,5 dl pofiber
 2 dl grädde 40%
 3 msk sötning
 8 st ägg

Instruktioner

1

Vispa ihop samtliga ingredienser med elvisp.

3

Ta en avlång brödform och klä den med bakplåtspapper. Häll i smeten i den.

5

Ställ in i ugnen på 175 grader (varmluft) eller 190 grader vanlig ugn. Grädda i cirka 35 minuter. Stäng av ugnen och låt brödet stå kvar på eftervärme i cirka 20 minuter.

7

Ta ut brödet och stjälp upp det på ett galler och låt svalna under handduk.

Sannas LCHF-limpa

8 Comments

  1. Helt okej bröd; men smakar snarare sockerkaka än limpa. Jakten på ett bra lchfbröd fortsätter.

  2. Satte just igång surdegsjäsning på äkta surdegslimpa med råg och kornmjöl samt pumpakärnor utan jäst. Gräddas om c:a 10 timmar. Tyvärr så mycket mersmak i limpan att svårt sluta äta.

    1. Det ingår dock inte i lchfkosten. Det här brödetreceptet är skapat för oss som äter lchf, i det här fallet för att efterlikna en limpa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.