Sannas LCHF-limpa

Av LCHF-arkivet    

september 29, 2017

Sanna som är en inbiten LCHF:are skickade det här receptet på LCHF-limpa till mig och berättade att det är hennes favoritbröd just nu och då är det givet att det skall läggas upp på LCHF-arkivet.

Tydligen skall det påminna lite om gammal hederlig fillimpa, vilket låter helt sagolikt. Jag måste verkligen testa det på mina barn.

Cirka 17 g kolhydrater på hela brödet.

När det gäller sötningen så skall det vara samma mängd som motsvarar 3 msk socker. Olika sötningsmedel har olika mycket koncentration av sötma.

Recept: Sanna Eriksson
Bild: Susanne Larsson

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 55 min
  • Mängd: 10 portioner

Ingredienser

1 nypa salt

2 msk fiberhusk

2,5 dl pofiber

2 dl grädde 40%

3 msk sötning

8 st ägg

2 tsk bakpulver

Instruktioner

1Vispa ihop samtliga ingredienser med elvisp.

2Ta en avlång brödform och klä den med bakplåtspapper. Häll i smeten i den.

3Ställ in i ugnen på 175 grader (varmluft) eller 190 grader vanlig ugn. Grädda i cirka 35 minuter. Stäng av ugnen och låt brödet stå kvar på eftervärme i cirka 20 minuter.

4Ta ut brödet och stjälp upp det på ett galler och låt svalna under handduk.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.