Sannas LCHF-limpa

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

4.3
(67)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg! | Hoppa direkt till receptet

Sannas LCHF-limpa

Kategori

Beskrivning - Information

Sanna som är en inbiten LCHF:are skickade det här receptet på LCHF-limpa till mig och berättade att det är hennes favoritbröd just nu och då är det givet att det skall läggas upp på LCHF-arkivet.

Tydligen skall det påminna lite om gammal hederlig fillimpa, vilket låter helt sagolikt. Jag måste verkligen testa det på mina barn.

Cirka 17 g kolhydrater på hela brödet.

När det gäller sötningen så skall det vara samma mängd som motsvarar 3 msk socker. Olika sötningsmedel har olika mycket koncentration av sötma.

Recept: Sanna Eriksson
Bild: Susanne Larsson

Mängd10 Portioner
Förberedelse10 minTillagning55 minTotalt1 tim 5 min

Ingredienser

 1 nypa salt
 2 dl grädde 40%
 3 msk sötning
 8 st ägg

Gör så här:

1

Vispa ihop samtliga ingredienser med elvisp.

3

Ta en avlång brödform och klä den med bakplåtspapper. Häll i smeten i den.

5

Ställ in i ugnen på 175 grader (varmluft) eller 190 grader vanlig ugn. Grädda i cirka 35 minuter. Stäng av ugnen och låt brödet stå kvar på eftervärme i cirka 20 minuter.

7

Ta ut brödet och stjälp upp det på ett galler och låt svalna under handduk.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.3 / 5. Antal röster: 67

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 nypa salt
 2 dl grädde 40%
 3 msk sötning
 8 st ägg

Instruktioner

1

Vispa ihop samtliga ingredienser med elvisp.

3

Ta en avlång brödform och klä den med bakplåtspapper. Häll i smeten i den.

5

Ställ in i ugnen på 175 grader (varmluft) eller 190 grader vanlig ugn. Grädda i cirka 35 minuter. Stäng av ugnen och låt brödet stå kvar på eftervärme i cirka 20 minuter.

7

Ta ut brödet och stjälp upp det på ett galler och låt svalna under handduk.

Sannas LCHF-limpa

12 Comments

  1. Helt okej bröd; men smakar snarare sockerkaka än limpa. Jakten på ett bra lchfbröd fortsätter.

  2. Satte just igång surdegsjäsning på äkta surdegslimpa med råg och kornmjöl samt pumpakärnor utan jäst. Gräddas om c:a 10 timmar. Tyvärr så mycket mersmak i limpan att svårt sluta äta.

    1. Det ingår dock inte i lchfkosten. Det här brödetreceptet är skapat för oss som äter lchf, i det här fallet för att efterlikna en limpa.

      1. Förstår inte vad du menar! Först skriver du att det inte ingår i Lchf sedan att det är för oss som äter Lchf…..?🤔

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *