Sannas LCHF-limpa

Betyg: 6.9. Av 74 röster.
Please wait...
Ingredienser
1 nypa
Salt
2 msk
Fiberhusk
2 1/2 dl
Pofiber
2 dl
Grädde 40%
3 msk
Sötning
8 st
Ägg
2 tsk
Bakpulver
Information
Förberedelsetid
10 min
Tillagningstid
55 min
Svårighetsgrad
lätt
Portioner
10 pers
Måltid
Mellanmål
Skrivet av
Skrivet
Sannas LCHF-limpa

Sanna som är en inbiten LCHF:are skickade det här receptet på LCHF-limpa till mig och berättade att det är hennes favoritbröd just nu och då är det givet att det skall läggas upp på LCHF-arkivet.

Tydligen skall det påminna lite om gammal hederlig fillimpa, vilket låter helt sagolikt. Jag måste verkligen testa det på mina barn.

Cirka 17 g kolhydrater på hela brödet.

När det gäller sötningen så skall det vara samma mängd som motsvarar 3 msk socker. Olika sötningsmedel har olika mycket koncentration av sötma.

Recept: Sanna Eriksson
Bild: Susanne Larsson

Tyckte du att detta var ett bra LCHF-recept? Betygsätt det gärna då ...
Instruktioner
  1. Vispa ihop samtliga ingredienser med elvisp.
  2. Ta en avlång brödform och klä den med bakplåtspapper. Häll i smeten i den.
  3. Ställ in i ugnen på 175 grader (varmluft) eller 190 grader vanlig ugn. Grädda i cirka 35 minuter. Stäng av ugnen och låt brödet stå kvar på eftervärme i cirka 20 minuter.
  4. Ta ut brödet och stjälp upp det på ett galler och låt svalna under handduk.

9 kommentarer

  1. Tottemaja skrev oktober 1, 2017 Svara

    Mycket saftig och god limpa. Enkel att göra. Tack för receptet!

  2. Madelene skrev oktober 3, 2017 Svara

    Heeeelt fantastiskt LCHF-bröd!
    Rysligt gott med ett redigt lager smör på!
    Räcker länge gör det också.
    Jag kommer nog aldrig att baka något annat bröd än detta!

  3. nisse skrev oktober 10, 2017 Svara

    Det bästa lchf-bröd jag bakat.

  4. Frida skrev oktober 13, 2017 Svara

    Jag lade till 1 msk brödkryddor och tog 1/2 msk mindre av både sötning och husk. Det blev så väldans gott!

  5. Marie Tell skrev oktober 15, 2017 Svara

    Riktigt god överraskande lik vanlig limpa! Bra jobbat!

  6. Sofia skrev november 5, 2017 Svara

    Jättegott men jag tog hälften av sötningen tror egentligen inte men behöver något alls. Hackade valnötter och 1 msk chia fick åka ner, mums, Blev exakt 17 skivor som gick in i frysen, 1 kollis per skiva ca.

  7. Thomas Bäcklund skrev november 22, 2017 Svara

    Vad ska man grädda denna i alltså? För form alltså.

    Allt jag har är en avlång grej för sockerkaka

    1. Yvonne skrev december 1, 2017 Svara

      Det blir säkert jättebra med den formen 🙂

  8. FiskenSvea skrev november 29, 2017 Svara

    Med 1 msk kummin, 1 msk fänkål, 1 msk pomerans och ½ msk anis blev det en riktig jullimpa!!

Kommentera

För din vetskap: Använd en god ton i kommentarerna. Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer om de anses stötande eller elaka.

Din e-postadress kommer inte att visas. Fält markerade med * måste anges.

*
*