
Beskrivning - Information
Sanna som är en inbiten LCHF:are skickade det här receptet på LCHF-limpa till mig och berättade att det är hennes favoritbröd just nu och då är det givet att det skall läggas upp på LCHF-arkivet.
Tydligen skall det påminna lite om gammal hederlig fillimpa, vilket låter helt sagolikt. Jag måste verkligen testa det på mina barn.
Cirka 17 g kolhydrater på hela brödet.
När det gäller sötningen så skall det vara samma mängd som motsvarar 3 msk socker. Olika sötningsmedel har olika mycket koncentration av sötma.
Recept: Sanna Eriksson
Bild: Susanne Larsson
Ingredienser
Gör så här:
Vispa ihop samtliga ingredienser med elvisp.
Ta en avlång brödform och klä den med bakplåtspapper. Häll i smeten i den.
Ställ in i ugnen på 175 grader (varmluft) eller 190 grader vanlig ugn. Grädda i cirka 35 minuter. Stäng av ugnen och låt brödet stå kvar på eftervärme i cirka 20 minuter.
Ta ut brödet och stjälp upp det på ett galler och låt svalna under handduk.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Vispa ihop samtliga ingredienser med elvisp.
Ta en avlång brödform och klä den med bakplåtspapper. Häll i smeten i den.
Ställ in i ugnen på 175 grader (varmluft) eller 190 grader vanlig ugn. Grädda i cirka 35 minuter. Stäng av ugnen och låt brödet stå kvar på eftervärme i cirka 20 minuter.
Ta ut brödet och stjälp upp det på ett galler och låt svalna under handduk.
Helt okej bröd; men smakar snarare sockerkaka än limpa. Jakten på ett bra lchfbröd fortsätter.
Du kan minska sötningen eller utesluta den helt. Den kan smaksättas precis hur man vill. 🙂
Vilken sötning menas?
Ica sötströ, sukrin edyl dvs något som är baserat på erytriol och steviaglycosider eller enbart erytriol.
Satte just igång surdegsjäsning på äkta surdegslimpa med råg och kornmjöl samt pumpakärnor utan jäst. Gräddas om c:a 10 timmar. Tyvärr så mycket mersmak i limpan att svårt sluta äta.
Det ingår dock inte i lchfkosten. Det här brödetreceptet är skapat för oss som äter lchf, i det här fallet för att efterlikna en limpa.
Förstår inte vad du menar! Först skriver du att det inte ingår i Lchf sedan att det är för oss som äter Lchf…..?🤔
Hon svarar på Moses inlägg. Hans recept är inte lchf men Sannas är.
Borde man inte kunna krydda upp det med fänkålsfrön, pomerans? Eller innehåller de för mycket kolhydrater?
Absolut kan du smaksätta brödet med kryddor!
I mitten av ugnen?
Framgår inte i receptet. 🙂
Jag bakar med varmluft, så då kvittar det. =)
Så gott bröd! Har 2st limpor i ugnen nu 😀