Cam’s Coleslaw

Att hitta det perfekta receptet p coleslaw är inte lätt – det finns hur många som helst att välja på… Så just därför gjorde jag istället mitt egna coleslawrecept, och allt ligger i VAD man har i dressingen.
Det här är ett recept jag är mycket nöjd med & coleslaw passar till det mesta – allt från grillen, bredvid hamburgaren, till kyckling, till köttbiten från stekpannan… Bara fantasin sätter gränserna!
Ett alternativ till vitkål i dressingen är att istället använda vaxbönor – då får man istället känslan av att det är en kall pastasallad man äter…
Jag är medveten om att Johnnys senap innehåller en del socker & den kan säkert uteslutas för den som vill det, men den gör en hel del för smaken.
Om du vill ha en klassisk variant av Coleslaw som passar riktigt bra till grillat, då ska du testa på LCHF-arkivets coleslaw.
Ingredienser
- 0,5 st litet vitkålshuvud
- 1 st morot
- 0,5 st rödlök
- 0,5 dl majonnäs
- 0,75 dl crème fraiche
- 2 tsk fransk grovkornig senap
- 1 tsk Johnnys sötstarka senap
Instruktioner
- Strimla vitkålen, gärna med osthyvel, så det blir riktigt tunnt & fint.
- Riv moroten grovt.
- Skär löken i mycket tunna skivor.
- Blanda ihop alla ingredienserna för dressingen i en skål/bunke.
- Tillsätt grönsakerna till dressingen & rör om väl.