Davinas Morotsmuffins
Skapat:
28 september, 2021
Senast ändrat:
1 april, 2024

4
Dessa sockerfria Morotsmuffins smakar som originalen. Otroligt
saftiga med mycket smak. Perfekta att bjuda på till icke Lchfare då
man inte märker någon skillnad på dessa eller ”vanliga” ni måste
testa!
Vill ni ha mer Lchf- recept hittar ni det på min instagram @davinasketo, följ mig gärna!🙂
Total tid:
30 minuter
Ingredienser
Morotsmuffins
- 2 st ägg
- 1 dl Sukrin gold
- 1 dl Mandelmjöl
- ½ dl Pofiber
- ½ tsk Bikarbonat
- 1,5 tsk Kanel
- 1 krm Malen ingefära
- ½ tsk Vaniljpulver
- ½ tsk salt
- 25 g Smör
- ½ dl Kokosolja
- 2 dl Rivna morötter ca 1-2 st
Frosting
- 100 g Philadelphiaost
- 25 g Mjukt smör
- ½ dl Sukrin melis
- 1 msk Citronsaft
- Zest från 1 citron
Instruktioner
Muffinsen
- Sätt ugnen på 175 grader (varmluft).
- Ta fram 10 st muffinsformar och lägg på en plåt.
- Riv morötterna.
- Blanda alla andra torra ingredienser i en annan bunke.
- Blanda nu alla ingredienser tillsammans och häll i muffinsformarna. Grädda i mitten av ugnen i 20 min. När dem är färdiga låt dem svalna innan du tar på frostingen.
Frosting
- Vispa ihop alla ingredienser och spritsa eller bred på. Vill man göra dem lite finare kan man lägga lite rivna morötter och kokosflingor på toppen av dem. Hoppas ni gillar dem.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!