Chaffles – Ost och äggvåfflor

Chaffles - Ost och äggvåfflor 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

”Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Kitchentime, Bagaren & Kocken, Tretti.se och Kökets favoriter”

Chaffles (Cheese waffle) är alltså en ost- och äggvåffla och det har tagit internet med storm, speciellt i USA där receptet har sitt ursprung.
I grundreceptet så använder man sig av två enkla ingredienser, ägg och färdigriven mozzarellaost.
Dock så kan man använda sig av vilken riven ost som helst.
Det som avgör lite är vad du ska använda dina Chaffles till. Om du ska göra "söta" våfflor, så använd gärna färdigriven mozzarella då, för den är ju ganska så smaklös och inte alls så salt som vanlig ost.
Ska du göra typ en sandwich med fyllning mellan som är mer matig, då kan du variera ditt val av ost vilket kommer att påverka smaken på olika sätt.

Chaffles kan man äta precis som de är, som en våffla tillsammans med bär och grädde, annars kan man använda det som en typ av bröd om man vill det och fylla med massor av gott pålägg.
Testa att fylla den med majonnäs, pastrami/skinka, ost, tomat, gurka och gör en dubbelmacka av det. Grymt gott!

Vilket våffeljärn?
För att få absolut bästa resultat så bör man använda ett våffeljärn för belgiska våfflor. Det funkar dock att använda ett vanligt våffeljärn, men då får du inte den tjockleken som man vill eftersträva.

Just de tjocka belgiska våfflorna hjälper till att behålla en eventuell fyllning i hålen så det är absolut värt att införskaffa sig ett nytt våffeljärn.

Här har du några olika alternativ onlineshoppar med belgiska våffeljärn du kan köpa, i olika prisklasser.

- Tretti.se
- Bagaren & Kocken
- Kitchentime
- Kökets favoriter

Här är ett exempel på ett prisvärt våffeljärn från Kitchentime, 347:- (190911)

Köp prisvärt våffeljärn

Bild och receptinspiration: Henrik Ågotnes

DelaTweetSparaDelaBigOven

Chaffles med fyllning

Mängd2 Portioner
Förberedelse5 minTillagning5 minTotalt10 min

Ingredienser

 2 st Ägg
 2,50 deciliter Riven ost

Gör så här:

1

Sätt igång ditt våffeljärn så det blir varmt.

2

Vispa ihop ägg och ost i en bunke.
För att få lite slätare smet, kan du mixa ihop det hela.

3

Häll smet i våffeljärnet och grädda tills våfflan har fått en fin gyllene färg.

4

Ta och servera direkt. Här ser du ett serveringsförslag med lite senap, ost och salami.

Chaffles - Ost och äggvåfflor 3

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 2 st Ägg
 2,50 deciliter Riven ost

Instruktioner

1

Sätt igång ditt våffeljärn så det blir varmt.

2

Vispa ihop ägg och ost i en bunke.
För att få lite slätare smet, kan du mixa ihop det hela.

3

Häll smet i våffeljärnet och grädda tills våfflan har fått en fin gyllene färg.

4

Ta och servera direkt. Här ser du ett serveringsförslag med lite senap, ost och salami.

Chaffles - Ost och äggvåfflor 4

Chaffles – Ost och äggvåfflor

8 Comments

  1. Hej!

    Jag är en sprillans ny lchfare! Och då äter jag strikt nu ett tag. Det skulle vara väldigt behjälpligt om recepten hade en förteckning över kolhydratsinnehållet. Nu är detta enbart ägg och ost så man kan räkna ihop själv. Men en litet ödmjukt tips från lilla mig iallafall 🙈 jag ska absolut prova dessa! Kram Leila

    1. Hej!
      Jo, jag vet att det är många som efterfrågar det. Problemet är att jag driver sidan som en hobbygrej vid sidan av heltidsjobb och familj, och har helt enkelt inte tiden just nu att sitta och räkna ut näringsinnehållet själv för 600 recept.
      I den bästa av världar, så kan jag ordna det någon gång.

    2. Använd kostbevakningen, en jättebra app där du själv lägger in ingredienserna och får fina staplar på fett, kolhydrater mm.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.