Hoppa till innehåll
Open navigation

Chaffles – Ost och äggvåfflor

4,47 av 52 röster
Sparat av: st
Chaffles – Ost och äggvåfflor

Chaffles (Cheese waffles) är alltså en ost- och äggvåffla och det har tagit internet med storm, speciellt i USA där receptet har sitt ursprung.
I grundreceptet så använder man sig av två enkla ingredienser, ägg och färdigriven mozzarellaost.
Dock så kan man använda sig av vilken riven ost som helst.
Det som avgör lite är vad du ska använda dina Chaffles till. Om du ska göra “söta” våfflor, så använd gärna färdigriven mozzarella då, för den är ju ganska så smaklös och inte alls så salt som vanlig ost.
Ska du göra typ en sandwich med fyllning mellan som är mer matig, då kan du variera ditt val av ost vilket kommer att påverka smaken på olika sätt.

Chaffles kan man äta precis som de är, som en våffla tillsammans med bär och grädde, annars kan man använda det som en typ av bröd om man vill det och fylla med massor av gott pålägg.
Testa att fylla den med majonnäs, pastrami/skinka, ost, tomat, gurka och gör en dubbelmacka av det. Grymt gott!

Vilket våffeljärn?
För att få absolut bästa resultat så bör man använda ett våffeljärn för belgiska våfflor. Det funkar dock att använda ett vanligt våffeljärn, men då får du inte den tjockleken som man vill eftersträva.

Just de tjocka belgiska våfflorna hjälper till att behålla en eventuell fyllning i hålen så det är absolut värt att införskaffa sig ett nytt våffeljärn.

Här har du några olika alternativ onlineshoppar med belgiska våffeljärn du kan köpa, i olika prisklasser.

Amazon (Detta järnet jag använder i filmklippet)
Tretti.se
Bagaren & Kocken
Kitchentime
Kökets favoriter

Här är ett exempel på ett prisvärt våffeljärn från Kitchentime, 347:- (190911)

Köp prisvärt våffeljärn

Video

Total tid: 10 minuter
Portioner: 2
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt igång ditt våffeljärn så det blir varmt.
  • Vispa ihop ägg och ost i en bunke. För att få lite slätare smet, kan du mixa ihop det hela.
  • Häll smet i våffeljärnet och grädda tills våfflan har fått en fin gyllene färg.
  • Ta och servera direkt. Här ser du ett serveringsförslag med lite senap, ost och salami.
    Chaffles – Ost och äggvåfflor
  • Så här kan det också se ut. Massor av goda fyllningar.
    Chaffles – Ost och äggvåfflor
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg