
Beskrivning - Information
Klassisk husmanskost är bland det bästa som finns tycker jag och raggmunkar med stekt fläsk, det är verkligen husmanskost.
Dock så innehåller vanliga raggmunkar potatis, men här har du ett LCHF-recept på zucchiniraggmunkar som funkar minst lika bra.
Servera med stekt fläsk/bacon och lite rårörda lingon eller en lättsötad lingonsylt.
Det här receptet ger cirka 8-10 raggmunkar beroende på storlek.
Recept och bild: Matgiken
Ingredienser
Gör så här:
Vispa ihop alla ingredienser förutom zucchinin. Låt stå och svälla under tiden du gör nästa steg.
Skala zucchinin och dela den på mitten. Ta en sked och gröp ur kärnorna. Riv sedan den grovt.
Krama ur så mycket vätska du kan ur zucchinin och blanda sedan ner den i smeten.
Stek i rikligt med smör på medelhög värme, använd cirka 0,5 dl smet per raggmunk. Tänk på att de behöver få lite tid i stekpannan så att zucchinin blir genomstekt.
Förvara gärna de du stekt i ugnen på 100 grader så håller de sig varma under tiden du steker resten.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Vispa ihop alla ingredienser förutom zucchinin. Låt stå och svälla under tiden du gör nästa steg.
Skala zucchinin och dela den på mitten. Ta en sked och gröp ur kärnorna. Riv sedan den grovt.
Krama ur så mycket vätska du kan ur zucchinin och blanda sedan ner den i smeten.
Stek i rikligt med smör på medelhög värme, använd cirka 0,5 dl smet per raggmunk. Tänk på att de behöver få lite tid i stekpannan så att zucchinin blir genomstekt.
Förvara gärna de du stekt i ugnen på 100 grader så håller de sig varma under tiden du steker resten.
Jag avskyr zucchini och kokosmjöl. Kokosmjöl kan man byta till mandelmjöl. Men zucchini, mot morötter eller goda under jorden saker tex kålrabbi.
Det låter intressant med morötter istället ..
Det blir en liten sötma där.
Ska pröva båda recepten.
🙏😊🤘💕💕
Vill bara fråga Marja-L varför du avskyr zucchini och kokosmjöl?
Blir inte pannkakan god, eller hur upplever du det hela?
Jag tror att hon menar rent allmänt och en kombo av de sakerna blir inte alls gott i hennes tycke.
Det är bara vatten som gurka och smakar ingenting. Det finns bara en sak när jag använder zucchini är “potatissallad”. Receptet är Birgitta Höglunds. Kokosmjöl gillar jag inte helt enkelt. Hellre mandelmjöl. Men kokosolja använder jag.
Om squashen är fast ( ej övermogen) kan man riva utan att klyva, salta lätt ( 1 tesked) och låta dra i 15 min. Sedan pressa ut vattnet, mycket lätt om man lägger det i en handduk. OBS!!!! om man gör så utgår saltet i receptet. Jag gillar inte kokossmaken som tar över så jag ersatte med mandelmjöl/fiberhusk/pofiber. Förvånansvärt lättstekt, fastnade inte alls. Gott blev det också.
Superbra tips! Stort tack!
Hej! Blev jätte gott, jag uteslöt kokosmjöl. Blev super bra👍
Härligt att höra!
Vi älskar raggmunkarna precis efter receptet. Gott o förvånansvärt lättstekt.
Lagar dem minst 2 gånger per månad.