Annikas hallonchiapudding

Chiapudding kan man variera i oändlighet känns det som och det är ett bra sätt att få i sig frukost och fett på om man inte har lust att stå och greja med frukost på morgonen. Man gör helt enkelt puddingen kvällen innan och tar fram den på morgonen och äter den direkt.
Köp ingredienser online. Fraktfritt dessutom!
– Chiafrön (ekologiska)
– Vaniljpulver (ekologiskt)
Det här är en hallonchiapudding som du kan använda dig av antingen färska hallon eller tinade frusna bär. Tänk bara på att om du köper frusna hallon och tinar dem så kan det vara bra att koka dem först.
Vill du ha lite mer fett i, så kan du använda dig av kokosgrädde istället.
Recept och bild: Annika
Ingredienser
- 1,5 dl kokosmjölk
- 0,75 dl vatten
- 2 msk chiafrön
- 1 krm vaniljpulver
- 0,5 dl hallon
Instruktioner
- Börja med att mosa hallonen lite och blanda sedan ihop det med övriga ingredienser. Låt stå i 10-15 minuter.
- Rör om igen och se till att allt har blandats väl.
- Låt stå i minst 3 timmar, men helst över natten och ta fram den lite innan du skall äta den så att den får bli lite mer åt det rumstempererade hållet.
- Toppa med lite kokos eller varför inte med liten touch av lakritspulver.