Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Frozen yoghurt (jordgubb)

Inga röster än
Skapat: 22 juli, 2018
Senast ändrat: 1 april, 2024
Frozen yoghurt (jordgubb)

Det här är ett recept som verkligen hör till det mer liberala, på gränsen till för mycket kolhydrater.
Men, det är enbart rena ingredienser i detta (om man utesluter sötning helt) och till skillnad mot de glassar som man kan köpa i affären som innehåller 20-30 olika ingredienser så väljer jag denna glass alla dagar i veckan.

Hela receptet innehåller cirka 65 gram kolhydrater, men det räcker kanske till 8 portioner, så då hamnar man på ca. 8 gram per portion.

Total tid: 40 minuter
Servings: 8
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Koka upp jordgubbarna tillsammans med vaniljpulvret. Mosa de med en gaffel eller potatisstöt. Låt svalna.
  • Blanda ihop samtliga ingredienser och smaka av sötman. Jordgubbar är olika söta, så smaka av tills du hittar en fin balans mellan syran och sötman.
  • Kör i glassmaskin enligt maskinens instruktioner. Har du inte glassmaskin kan du ställa in det i frysen och röra runt i glassen varje kvart tills den har stelnat.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.