Kyckling i het krämig sås
Skapat:
17 november, 2021
Senast ändrat:
1 april, 2024

25
Innehåll
Detta är en kycklingryta som har lite hetta och en krämig sås. Ett kycklingrecept som är perfekt att äta både till vardags eller som lite festligare måltid.
Det är ett sådant recept som kräver väldigt lite insats i köket och ändå smakar riktigt gott.
Helt anpassat för dig som äter lchf eller keto.
Recept och bild: Peggy
Total tid:
25 minuter
Servings: 3
Ingredienser
- 500 g Kycklingfilé
- 0,5-1 Färsk chilifrukt
- 2 st Gula lökar
- 4 st Vitlöksklyftor
- 100 g Färskost
- 2 dl Vispgrädde
- 1 tsk Rosmarin
- 2 msk Koncentrerad kycklingfond
- 1 tsk Sambal oelek
- 0,5 dl Hackad persilja
- Smör till stekning
- salt
- Svartpeppar
Instruktioner
- Skär kycklingen i bitar, så stora som du själv tycker om.
- Skär ner löken i klyftor/båtar, hacka vitlöken och skär ner så mycket chili som du önskar.
- Bryn kycklingen i smöret. Salta och peppra.
- Tillsätt övriga ingredienser och låt allt koka upp. Sänk värmen och låt allt puttra tills du har fått en fin konsistens på såsen.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!