Kesobröd med rosmarin och vitlök

Av LCHF-arkivet    

september 16, 2015

Kesobröd är ett av de godare bröden jag tycker om när det gäller LCHF. Det är lätt att baka, gott och saftigt.

För att variera sig lite så brukar jag hitta på lite olika typer av smaksättningar som man kan ha i och den här gången så testade jag att ha i rosmarin och vitlök, vilket blev riktigt gott.

Det här LCHF-receptet ger en vanlig ugnsplåt och den kan man dela upp i cirka 20 fyrkanter.

Man kan utan problem frysa in det här brödet med.

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 13 min
  • Mängd: 10 portioner

Ingredienser

250 g Keso

6 Ägg

8 msk Mandelmjöl

6 msk Kokosmjöl

4 tsk Bakpulver

2 msk Olivolja

0,5 tsk Salt

3 msk Linfrön

10 g Vitlök

2 msk Rosmarin

3 msk Sesamfrön

Instruktioner

1Börja med att sätta ugnen på 200 grader.

2Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en bunke.

3Vispa ihop ägg och keso i en annan bunke, det behöver inte vispas hårt. Blanda ner pressad vitlök och hackad rosmarin.

4Blanda ner de torra ingredienserna i äggblandningen och tillsätt olivoljan med. Rör ihop så allt är blandat.

5Lägg upp smeten på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt och platta ut smeten med en slickepott så att den täcker hela plåten och är jämntjock.

6Strö över lite sesamfrön över hela brödet. Ställ i ugnen cirka 12-15 minuter.

7När brödet har fått en vacker färg är det dags att ta ut det. Låt det svalna lite innan du skär upp det i bitar.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.