
Beskrivning - Information
Kesobröd är ett av de godare bröden jag tycker om när det gäller LCHF. Det är lätt att baka, gott och saftigt.
För att variera sig lite så brukar jag hitta på lite olika typer av smaksättningar som man kan ha i och den här gången så testade jag att ha i rosmarin och vitlök, vilket blev riktigt gott.
Det här LCHF-receptet ger en vanlig ugnsplåt och den kan man dela upp i cirka 20 fyrkanter.
Man kan utan problem frysa in det här brödet med.
Ingredienser
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en bunke.
Vispa ihop ägg och keso i en annan bunke, det behöver inte vispas hårt. Blanda ner pressad vitlök och hackad rosmarin.
Blanda ner de torra ingredienserna i äggblandningen och tillsätt olivoljan med. Rör ihop så allt är blandat.
Lägg upp smeten på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt och platta ut smeten med en slickepott så att den täcker hela plåten och är jämntjock.
Strö över lite sesamfrön över hela brödet. Ställ i ugnen cirka 12-15 minuter.
När brödet har fått en vacker färg är det dags att ta ut det. Låt det svalna lite innan du skär upp det i bitar.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en bunke.
Vispa ihop ägg och keso i en annan bunke, det behöver inte vispas hårt. Blanda ner pressad vitlök och hackad rosmarin.
Blanda ner de torra ingredienserna i äggblandningen och tillsätt olivoljan med. Rör ihop så allt är blandat.
Lägg upp smeten på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt och platta ut smeten med en slickepott så att den täcker hela plåten och är jämntjock.
Strö över lite sesamfrön över hela brödet. Ställ i ugnen cirka 12-15 minuter.
När brödet har fått en vacker färg är det dags att ta ut det. Låt det svalna lite innan du skär upp det i bitar.
Hej
Jag tycker inte om kokosmjöl , kan jag bara mandelmjöl istället .
Med vänlig hälsning, Peter
Hej!
Du kan byta ut enligt denna tabell: https://www.lchfarkivet.se/byta-ut-mandelmjol-eller-kokosmjol-omvandlingstabell/
Fixade lite med receptet, tog pofiber ist för kokosmjöl, har en egen fröblandning som jag använde, annars vart underbart och konsistensen toppen, tack!!