Kesobröd med rosmarin och vitlökPROVLAGAT 

Kesobröd med rosmarin och vitlök 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Kesobröd är ett av de godare bröden jag tycker om när det gäller LCHF. Det är lätt att baka, gott och saftigt.

För att variera sig lite så brukar jag hitta på lite olika typer av smaksättningar som man kan ha i och den här gången så testade jag att ha i rosmarin och vitlök, vilket blev riktigt gott.

Det här LCHF-receptet ger en vanlig ugnsplåt och den kan man dela upp i cirka 20 fyrkanter.

Man kan utan problem frysa in det här brödet med.

DelaSparaDelaBigOven

Kesobröd med rosmarin och vitlök 1

Mängd10 Portioner
Förberedelse10 minTillagning13 minTotalt23 min

 250 g Keso
 6 Ägg
 4 tsk Bakpulver
 2 msk Olivolja
 0,5 tsk Salt
 3 msk Linfrön
 10 g Vitlök
 2 msk Rosmarin

1

Börja med att sätta ugnen på 200 grader.

3

Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en bunke.

5

Vispa ihop ägg och keso i en annan bunke, det behöver inte vispas hårt. Blanda ner pressad vitlök och hackad rosmarin.

7

Blanda ner de torra ingredienserna i äggblandningen och tillsätt olivoljan med. Rör ihop så allt är blandat.

9

Lägg upp smeten på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt och platta ut smeten med en slickepott så att den täcker hela plåten och är jämntjock.

11

Strö över lite sesamfrön över hela brödet. Ställ i ugnen cirka 12-15 minuter.

13

När brödet har fått en vacker färg är det dags att ta ut det. Låt det svalna lite innan du skär upp det i bitar.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 250 g Keso
 6 Ägg
 4 tsk Bakpulver
 2 msk Olivolja
 0,5 tsk Salt
 3 msk Linfrön
 10 g Vitlök
 2 msk Rosmarin

Instruktioner

1

Börja med att sätta ugnen på 200 grader.

3

Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en bunke.

5

Vispa ihop ägg och keso i en annan bunke, det behöver inte vispas hårt. Blanda ner pressad vitlök och hackad rosmarin.

7

Blanda ner de torra ingredienserna i äggblandningen och tillsätt olivoljan med. Rör ihop så allt är blandat.

9

Lägg upp smeten på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt och platta ut smeten med en slickepott så att den täcker hela plåten och är jämntjock.

11

Strö över lite sesamfrön över hela brödet. Ställ i ugnen cirka 12-15 minuter.

13

När brödet har fått en vacker färg är det dags att ta ut det. Låt det svalna lite innan du skär upp det i bitar.

Kesobröd med rosmarin och vitlökPROVLAGAT 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.