
Beskrivning - Information
En rödbetssallad blir som godast om du gör den själv, dessutom så har du full koll på vad du stoppar i den och du kan undvika tillsatt socker eller andra konstigheter.
Just det här receptet fungerar om du äter LCHF/lowcarb, men äter du strikt LCHF är det kanske lite mycket kolhydrater i.
Som alltid är det en avvägning du måste göra själv om det är för mycket kolhydrater i detta. För egen del så äter jag inte så mycket av rödbetssalladen, så för min del får det plats på mitt "kolhydratskonto", men du måste själv göra den avvägningen.
För mig så är rödbetssalladen ett absolut måste på julbordet.
Ett tips är att göra egen majonnäs med, då slipper du ännu mer tillsatser. Här har du ett gott recept: Hemlagad majonnäs
Mängden crème fraiche och majonnäs kan du mixtra lite med beroende på hur du själv tycker smaken är bäst.
Recept och bild: Hannah
Ingredienser
Gör så här:
Börja med att koka rödbetorna i vatten. De skall inte skalas eller skäras i innan, utan låt de vara hela som de är. Fyll på med vatten om det behövs under tiden, det tar ungefär en timme att koka dem. beroende på storlek.
När de kokats mjuka häller du av vattnet och låter dem svalna lite. Passa på att skala dem när de är ljumna, då är det lättare att få av skalet. Låt dem sedan svalna helt.
Skär rödbetorna i tärningar/strimlor beroende på vad du själv tycker är bäst.
Blanda ihop med övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Börja med att koka rödbetorna i vatten. De skall inte skalas eller skäras i innan, utan låt de vara hela som de är. Fyll på med vatten om det behövs under tiden, det tar ungefär en timme att koka dem. beroende på storlek.
När de kokats mjuka häller du av vattnet och låter dem svalna lite. Passa på att skala dem när de är ljumna, då är det lättare att få av skalet. Låt dem sedan svalna helt.
Skär rödbetorna i tärningar/strimlor beroende på vad du själv tycker är bäst.
Blanda ihop med övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Så god rödbetssallad!!
Härligt att höra att du tyckte om den! Tack för att du kommenterade.
Ett tips! Kokta rödbetor ska genast sköljas under kallt, rinnande vatten. Då lossnar skalet lätt!
Smart! Ska jag komma ihåg till när det är dags.
Väldigt god rödbetssallad!
Men en fråga som inte har med receptet att göra, vad är en affiliate-länk?
Kul att du tycker om rödbetssalladen!
En affiliatelänk är en spårningslänk från ett företag för att se att du klickat på en produkt från min sida. Det är typ som ett ID från min sida så att butiken vet om att det är jag som har hänvisat dig. För varje köp du gör i den butiken genom att ha klickat på min länk, så får jag lite provision.
Det är inget som påverkar dig som person, eller spårar dig på något vis och det är inget som kostar dig något heller. Det som det handlar om är att butikerna helt enkelt betalar en slant extra för att få lite reklam.
Jag själv väljer bara att länka till produkter som jag själv använder och tycker är bra.
Hur länge håller salladen
Så super god! En liten fråga, hur länge håller den i kylskåp?
Jag vet inte exakt, men en vecka ska den klara sig i kylen.
Jag undrar också hur länge rödbetssalladen står sej? Bra att veta!
Jag hoppas att du svarar! Hur långt i förväg kan man fixa salladen till jul?
Cirka en vecka skulle jag gissa att den håller sig.
Jag gjorde denna till förra julen, på helt eget initiativ. Gissa vem som fick i uppdrag att göra den till årets julbord? 🙂 Tack för bra recept!
Wow, vad otroligt glad jag blir av att få en sådan kommentar! Tack och god jul!
Lite wasabi i salladen gör skillnad. Dijonsenap smakar visserligen lite pepparrot den också men wasabi gör smaken starkare.