Rödbetssallad – LCHF

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

En rödbetssallad blir som godast om du gör den själv, dessutom så har du full koll på vad du stoppar i den och du kan undvika tillsatt socker eller andra konstigheter.

Just det här receptet fungerar om du äter LCHF/lowcarb, men äter du strikt LCHF är det kanske lite mycket kolhydrater i.

Som alltid är det en avvägning du måste göra själv om det är för mycket kolhydrater i detta. För egen del så äter jag inte så mycket av rödbetssalladen, så för min del får det plats på mitt "kolhydratskonto", men du måste själv göra den avvägningen.

För mig så är rödbetssalladen ett absolut måste på julbordet.

Ett tips är att göra egen majonnäs med, då slipper du ännu mer tillsatser. Här har du ett gott recept: Hemlagad majonnäs

Mängden crème fraiche och majonnäs kan du mixtra lite med beroende på hur du själv tycker smaken är bäst.

Recept och bild: Hannah


Mängd5 Portioner
Förberedelse1 hrTillagning10 minTotalt1 hr 10 min

 300 g Rödbetor (färska)
 1 1/2 dl Creme Fraiche
 3 msk Majonnäs
 1 tsk Fransk senap
 1 nypa Svartpeppar (malen)
 1 nypa Salt

1

Börja med att koka rödbetorna i vatten. De skall inte skalas eller skäras i innan, utan låt de vara hela som de är. Fyll på med vatten om det behövs under tiden, det tar ungefär en timme att koka dem. beroende på storlek.

3

När de kokats mjuka häller du av vattnet och låter dem svalna lite. Passa på att skala dem när de är ljumna, då är det lättare att få av skalet. Låt dem sedan svalna helt.

5

Skär rödbetorna i tärningar/strimlor beroende på vad du själv tycker är bäst.

7

Blanda ihop med övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Ingredienser

 300 g Rödbetor (färska)
 1 1/2 dl Creme Fraiche
 3 msk Majonnäs
 1 tsk Fransk senap
 1 nypa Svartpeppar (malen)
 1 nypa Salt

Instruktioner

1

Börja med att koka rödbetorna i vatten. De skall inte skalas eller skäras i innan, utan låt de vara hela som de är. Fyll på med vatten om det behövs under tiden, det tar ungefär en timme att koka dem. beroende på storlek.

3

När de kokats mjuka häller du av vattnet och låter dem svalna lite. Passa på att skala dem när de är ljumna, då är det lättare att få av skalet. Låt dem sedan svalna helt.

5

Skär rödbetorna i tärningar/strimlor beroende på vad du själv tycker är bäst.

7

Blanda ihop med övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Rödbetssallad – LCHF

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *