Treveckorssallad (sockerfri)

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

4.5
(98)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Treveckorssallad (sockerfri)

Mängd10 Portioner
Förberedelse20 minTillagning5 minTotalt25 min

Ingredienser

 1 kg vitkål
 450 g morot
 150 g purjolök
 1 st paprika (gul)
 1 st paprika (röd)
 200 g kålrabbi
 1 1/2 dl vitvinsvinäger
 1/2 dl rapsolja
 1/2 dl olivolja
 1 tsk basilika (Torkad)
 1 nypa svartpeppar (nymalen)

Gör så här:

1

Strimla alla grönsaker fint. Använd matberedare eller mandolin för att underlätta jobbet. Självklart kan du strimla allt för hand. Lägg alla grönsaker i en stor bunke.

2

Lägg alla de övriga ingredienserna i en kastrull och koka upp det snabbt. Häll dressingen över grönsakerna och blanda runt ordentligt. Smaka av så salt och peppar stämmer med vad du tycker om, men den här mängden borde räcka som finns i receptet.

3

Täck över med plast och låt stå kallt minst ett par timmar, helst ett dygn eller mera innan du serverar den. Ju längre den står desto mer smak kommer den att få. Rör gärna om i den lite dagligen så allt blandar ihop sig.

Beskrivning - Information

Jag blev inspirerad av fantastiska Zeina och att så många lovordade hennes treveckorssallad så jag beslutade mig att göra en egen variant som är helt utan socker.

Den här salladen nosar väl lite på att ligga i överkant gällande kolhydrater, men den vinner otroligt mycket på att innehålla fantastiskt mycket nyttigheter. Om du känner att du saknar c-vitamin och beklagar dig över att du inte får äta frukt och missar viktiga vitaminer, då ska du äta den här salladen istället.

Det som är roligast med den här salladen är att man kan variera den lite hur man vill genom att byta ut ingredienser. Jag blev dock otroligt nöjd med min komposition och smaken på den. Förresten, sockret som finns i den traditionella salladen, den behövs verkligen inte.

Det här receptet ger väldigt mycket sallad, men den heter ju inte treveckorssallad för ingen anledning. Den håller upp till tre veckor i kylen under förutsättning att man har hållit rent när man lagar den. Dock så brukar den inte finnas kvar i tre veckor, den äts upp innan dess.

Salladen kan du med fördel ha som tillbehör, varför inte till lite goda revben?

Receptinspiration: Zeinas kitchen
B
ild: Egen

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.5 / 5. Antal röster: 98

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 kg vitkål
 450 g morot
 150 g purjolök
 1 st paprika (gul)
 1 st paprika (röd)
 200 g kålrabbi
 1 1/2 dl vitvinsvinäger
 1/2 dl rapsolja
 1/2 dl olivolja
 1 tsk basilika (Torkad)
 1 nypa svartpeppar (nymalen)

Instruktioner

1

Strimla alla grönsaker fint. Använd matberedare eller mandolin för att underlätta jobbet. Självklart kan du strimla allt för hand. Lägg alla grönsaker i en stor bunke.

2

Lägg alla de övriga ingredienserna i en kastrull och koka upp det snabbt. Häll dressingen över grönsakerna och blanda runt ordentligt. Smaka av så salt och peppar stämmer med vad du tycker om, men den här mängden borde räcka som finns i receptet.

3

Täck över med plast och låt stå kallt minst ett par timmar, helst ett dygn eller mera innan du serverar den. Ju längre den står desto mer smak kommer den att få. Rör gärna om i den lite dagligen så allt blandar ihop sig.

Treveckorssallad (sockerfri)

23 Comments

  1. Hur god som helst, perfekt om man gillar att ha ett tillbehör som håller länge och passar till mycket. Rekommenderas!

  2. Jag har också gjort salladen utan socker.
    Brukar ta dagens portioner och toppa dom med äppel bitar, apelsin klyftor, strössel eller något annat som finns hemma, då blir den lite olika varje dag Men lika god!

  3. Jättegott, men sist jag gjorde den missade jag att koka upp dressingen. Har du nån aning om varför man gör. det? Smakade bra då också. 🙂

    1. Kan möjligen vara att till exempel vitkålen mjuknar lite om man häller något hett, blött på den…

  4. Jag tycker det behövs mer syra för att den ska vara god efter de första dagarna. Jag tar då ättika tills jag får det syrligare. Ibland tar jag bara ättika.

  5. Jag gjorde något liknande för några år sedan och då var det noga (enligt receptet) att man använde glasburkar. Nu har jag inte kvar mina stora glasburkar men har i plast. Blir det någon skillnad. Frågar eftersom det var noga förr.

    1. Glasburkar är ju lättare att hålla rena. I plast så finns det små utrymmen där bakterier kan fastna, men om man planerar att äta upp salladen inom en vecka, då är det inga problem.

  6. Tack för tipset att utesluta socker, har länge funderat på att utesluta det. I dag ska jag sluta fundera 😘

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *