Treveckorssallad (sockerfri)

Rating: 6.8/10. Av 10 röster.
Please wait...
Ingredienser
1 kg
Vitkål
450 g
Morot
150 g
Purjolök
1 st
Paprika (gul)
1 st
Paprika (röd)
200 g
Kålrabbi
1 1/2 dl
Vitvinsvinäger
1/2 dl
Rapsolja
1/2 dl
Olivolja
1 tsk
Vitlökspulver
1 1/2 msk
Örtsalt
1 tsk
Oregano (Torkad)
1 tsk
Basilika (Torkad)
1 nypa
Svartpeppar (nymalen)
Information
Förberedelsetid
20 min
Tillagningstid
5 min
Svårighetsgrad
lätt
Portioner
10 pers
Måltid
Lunch/Middag
Skrivet av
Skrivet
Treveckorssallad (sockerfri)

Jag blev inspirerad av fantastiska Zeina och att så många lovordade hennes treveckorssallad så jag beslutade mig att göra en egen variant som är helt utan socker.

Den här salladen nosar väl lite på att ligga i överkant gällande kolhydrater, men den vinner otroligt mycket på att innehålla fantastiskt mycket nyttigheter. Om du känner att du saknar c-vitamin och beklagar dig över att du inte får äta frukt och missar viktiga vitaminer, då ska du äta den här salladen istället.

Det som är roligast med den här salladen är att man kan variera den lite hur man vill genom att byta ut ingredienser. Jag blev dock otroligt nöjd med min komposition och smaken på den. Förresten, sockret som finns i den traditionella salladen, den behövs verkligen inte.

Det här receptet ger väldigt mycket sallad, men den heter ju inte treveckorssallad för ingen anledning. Den håller upp till tre veckor i kylen under förutsättning att man har hållit rent när man lagar den. Dock så brukar den inte finnas kvar i tre veckor, den äts upp innan dess.

Salladen kan du med fördel ha som tillbehör, varför inte till lite goda revben?

Receptinspiration: Zeinas kitchen
B
ild: Egen

Tyckte du att detta var ett bra LCHF-recept? Betygsätt det gärna då ...
Instruktioner
  1. Strimla alla grönsaker fint. Använd matberedare eller mandolin för att underlätta jobbet. Självklart kan du strimla allt för hand. Lägg alla grönsaker i en stor bunke.
  2. Lägg alla de övriga ingredienserna i en kastrull och koka upp det snabbt. Häll dressingen över grönsakerna och blanda runt ordentligt. Smaka av så salt och peppar stämmer med vad du tycker om, men den här mängden borde räcka som finns i receptet.
  3. Täck över med plast och låt stå minst ett par timmar, helst ett dygn eller mera innan du serverar den. Ju längre den står desto mer smak kommer den att få. Rör gärna om i den lite dagligen så allt blandar ihop sig.

En kommentar

  1. Anna-Carin skrev januari 9, 2018 Svara

    Går det att använda rödkål?

Kommentera

För din vetskap: Använd en god ton i kommentarerna. Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer om de anses stötande eller elaka.

Din e-postadress kommer inte att visas. Fält markerade med * måste anges.

*
*