Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Äggsås

3,25 av 4 röster
Skapat: 8 augusti, 2015
Senast ändrat: 1 april, 2024
Skål med fiskfilé i krämig sås med citron och örter.

En klassiker inom husmanskosten är kokt torsk med äggsås, och det funkar alldeles ypperligt att göra äggsås även om du äter LCHF.

Det här är ett LCHF-recept på en äggsås helt utan redning och den är underbart god.

Den kokta torsken gör du lättast i en djup stekpanna, i lättsaltat vatten som du har ett lagerblad och fem kryddpepparkorn i.

Några andra goda såser till fisk är dessa:

Sandefjordsås
Tartarsås
Beurre Blanc

Total tid: 25 minuter
Servings: 4

Ingredienser

Instruktioner

  • Hacka löken fint och fräs den mjuk i smöret.
  • Slå på grädden och blanda ner buljongen. Peppra lite och låt nu grädden reducera till en bra simmig konsistens.
  • Koka under tiden äggen. De skall vara hårdkokta. Här kan du läsa allt om att koka ägg.
  • När grädden har reducerat så hackar du äggen och blandar ner i såsen tillsammans med den hackade persiljan. Avsluta med att pressa i lite citron.
    En kastrull med grönsakssoppa som innehåller ost och örter, med en sked i soppan.
  • Smaka av om det behövs mer salt och peppar.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
3,25 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg