Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Cajunkryddad kycklingfilé

5 av 1 röst
Skapat: 4 september, 2022
Senast ändrat: 1 april, 2024
Cajunkryddad kycklingfilé

Cajunkryddad kycklingfilé är ett sånt där underbart gott kycklingrecept där du gör din egen kryddblandning och sedan kan du välja att antingen grilla, steka eller ugnssteka kycklingen.

Har du inte kycklingfilé så kan du ta vilken styckningsdel du vill, även en hel vanlig kycklingklubba kommer blir underbart god med denna goda cajunkrydda.

Det som är så härligt med egen hemgjord kryddblandning, det är att du verkligen har stenkoll på vad den innehåller och vet att den inte innehåller några konstiga tillsatser eller socker.

Servera gärna med en god sallad och en god vitlökssås, kanske en creme toum med lite lime i. 🙂

Recept och bild: Sockertjocken

Total tid: 30 minuter
Servings: 4
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Cajunkrydda

Instruktioner

  • Har du tänkt grilla, tänd då grillen och se till att du kan grilla på indirekt värme. Tänker du steka kycklingen i ugnen, sätt då ugnen på 200 grader.
  • Blanda ihop cajunkryddan.
  • Putsa kycklingen.
  • Se till att krydda kycklingen ordentligt runt om. Tryck gärna in kryddan ordentligt.
  • Lägg kycklingen på grillen, på indirekt värme. Kör du på direkt värme kommer du att bränna kryddorna direkt. Kör du i ugnen, ställ in dom på en plåt eller ugnsfast form.
  • Tillaga kycklingen tills den har en innertemperatur på cirka 72°C.
  • Ta ut kycklingen och låt den ligga och vila 5-10 minuter innan du skär upp den eller serverar den.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.