Räkbåtar

Räkbåtar är ett sånt där superenkelt sätt att fia lite plockmat på. Detta kan man ha som förrätt, eller bara som fingermat till ett glas bubbel, eller så har man det till lite mellanmål bara.
Man kan variera detta precis hur mycket man vill. Tillsätt lite hackad rödlök, toppa med en klick löjrom eller annan rom, lägg på en klick smetana eller vad du nu hittar på för skoj.
Vilken typ av sallad som du vill använda är helt upp till dig själv, men vanlig hjärtbladssallad är toppen att använda till detta. Men det borde funka fint med endivesallad eller annan sallad som är lite fastare i konsistensen.
Ingredienser
- Salladsblad
- Skalade räkor
- Kokta ägg
- Majonnäs
- Örtkrydda att toppa med
Instruktioner
- Börja med att lägga dina salladsblad i kallt vatten, det gör att dom blir än mer krispiga.
- Ta upp salladsbladen ur vattnet och se till att dom blir rejält torra. Jag kan varmt rekommendera en salladsslunga för detta.
- Servera direkt och njut!