Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Räkbåtar

Inga röster än
Skapat: 7 juni, 2023
Senast ändrat: 1 april, 2024
Räkbåtar

Räkbåtar är ett sånt där superenkelt sätt att fia lite plockmat på. Detta kan man ha som förrätt, eller bara som fingermat till ett glas bubbel, eller så har man det till lite mellanmål bara.

Man kan variera detta precis hur mycket man vill. Tillsätt lite hackad rödlök, toppa med en klick löjrom eller annan rom, lägg på en klick smetana eller vad du nu hittar på för skoj.

Vilken typ av sallad som du vill använda är helt upp till dig själv, men vanlig hjärtbladssallad är toppen att använda till detta. Men det borde funka fint med endivesallad eller annan sallad som är lite fastare i konsistensen.

Total tid: 5 minuter
Author: lasse

Ingredienser

Instruktioner

  • Börja med att lägga dina salladsblad i kallt vatten, det gör att dom blir än mer krispiga.
  • Har du inte färdigkokta ägg, så kan du koka ägg. Hur många beror på hur många personer du ska göra räkbåtar till. Se till att kyla ner äggen när du väl har kokat klart dom. Skala dom sedan.
  • Ta upp salladsbladen ur vattnet och se till att dom blir rejält torra. Jag kan varmt rekommendera en salladsslunga för detta.
  • Lägg nu upp salladsbladen på ett fat. Klicka i en lagom mängd majonnäs. Lägg på lite skivat ägg. Toppa med räkor. Garnera med lite örtkryddor.
  • Servera direkt och njut!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.