Smörstekt brysselkål med vitlök, ingefära och chili
Skapat:
16 november, 2021
Senast ändrat:
1 april, 2024

3
Innehåll
Brysselkål är en kålsort som jag verkligen
älskar att både tillaga och äta!
När man verkligen hittar en fin färsk brysselkål, som knappt behöver ansas något, det
är bland det godaste som finns.
Just brysselkål är ett otroligt bra tillbehör inom lchf och keto som du kan äta istället för potatis.
Det går ju även att göra en god gratäng av brysselkål om man vill, men oftast så brukar jag smörsteka den och just detta receptet är en kryddig och smakrik variant av smörstekt brysselkål.
Recept och bild: Lena
Total tid:
10 minuter
Servings: 4
Ingredienser
- 500 g Färsk brysselkål
- 0,5 st Röd chili
- 2 msk Färsk ingefära
- 2 Vitlöksklyftor
- 2 msk Smör
- salt
- nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Börja med att ansa bort eventuella blad som är dåliga på brysselkålen. Dela vid behov på mitten.
- Skär ner vitlök, ingefära och chili.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
👍❤