Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Smörstekt brysselkål med vitlök, ingefära och chili

4,50 av 6 röster
Skapat: 16 november, 2021
Senast ändrat: 1 april, 2024
Smörstekt brysselkål med vitlök, ingefära och chili

Brysselkål är en kålsort som jag verkligen älskar att både tillaga och äta!
När man verkligen hittar en fin färsk brysselkål, som knappt behöver ansas något, det är bland det godaste som finns.

Just brysselkål är ett otroligt bra tillbehör inom lchf och keto som du kan äta istället för potatis.

Det går ju även att göra en god gratäng av brysselkål om man vill, men oftast så brukar jag smörsteka den och just detta receptet är en kryddig och smakrik variant av smörstekt brysselkål.

Recept och bild: Lena

Total tid: 10 minuter
Servings: 4
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Börja med att ansa bort eventuella blad som är dåliga på brysselkålen. Dela vid behov på mitten.
  • Skär ner vitlök, ingefära och chili.
    En tallrik med brysselkål, ingefära, röd paprika och vitlök.
  • Fräs allt i smöret tills dess att kålen mjuknat, cirka 10 minuter. Den får gärna ha en liten liten kärna kvar så att den är lite al dente. Smaka av med lite salt och peppar.
    En panna med stekta brysselkål och färsk koriander i en köksmiljö.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

1 response to “Smörstekt brysselkål med vitlök, ingefära och chili”

4,50 from 6 votes (5 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.